Göra en egen bänk i betong

Tänkte skriva om ett kommande projekt jag tänker ta mig an.

Betong är ett oerhört stark och hållbart material men ger också möjligheten att skapa väldigt visuellt tilltalande hantverk. Någon som jag länge velat prova är att göra en väldigt smal betongbänk.

Böjda möbler är rätt vanliga i material som trä och ger ett fint designmässigt utseende. Att uppnå detta böjda utseende blir lite av en ny nivå av utmaning. Svårigheten ligger i behålla hållbarheten när bänken når en viss nivå av smalhet. Målet är att man ska kunna sitta på den utan problem.

Jag har jobbat en del med konsthantverk i betong men just när det gäller smala böjda former är jag ganska novis. Jag har sökt runt en del för att hitta en bra guide till detta. Jag hittade inte en bra guide på svenska så jag tänkte dela med mig av en guide som jag hittade på en Youtubekanal som heter Modustrial Maker. Här är slutresultat man borde kunna uppnå. Hela videon med deras guide finns nedan.

I videon du kommer se nedan använder de ett material som består av betong som förstärks med glasfiberarmering. Eller så kallad GFRC. I USA finns det viss färdiga mixer av detta. I Sverige har jag inte lyckats hittat detta i någon butik än men jag håller utkik. Om du vet var detta finns att köpa får du gärna skiva till mig med ett tips.

Planen är att påbörja projektet till sommaren. Detta är något som känns betydligt mycket trevligare att göra utomhus och med betong underlättar det mycket med bra temperaturförhållanden. Jag måste bara ta reda var jag kan hitta den när betongen de använder för att få bänken att bli nog hållbar.

Hur man gör en egen betongbänk

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.